MAUX NATURA: el nou projecte educatiu del centre

Aquest curs encetem un nou projecte d’investigació i innovació educativa: MAUX NATURA!
Aquest gran projecte, que inclou totes les estapes educatives i pretén activar i conscienciar tota la comunitat educativa, engloba altres projectes, activitats i tasques que ja féiem al centre en cursos anteriors baix un marc comú.

Però… voleu saber de què es tracta?
L’escola es caracteritza per dur a terme una metodologia de treball activa, contextualitzant, tant com es pot, l’aprenentatge de l’alumnat en el seu entorn més immediat i potenciant així un aprenentatge significatiu. A més a més, tenim el privilegi de gaudir d’unes instal·lacions a Fons Salutis, que ens permeten dur a terme activitats a l’aire lliure, envoltats de natura, a pocs metres del nostre centre.

La proposta passa per crear, a poc a poc, una Aula Natura on l’alumnat puga aprendre a observar, escoltar, tocar i reconèixer, i així poder estimar la fauna i flora que ens envolta. Una Aula amb una finalitat didàctica i pedagògica, on poder dur a terme projectes i activitats que formen part de la nostra programació d’aula. A més a més, apostem per una fauna i flora autòctona 100% que servirà per estimar les espècies del nostre territori i aprendre a reconèixer-les en l’entorn.

No és el mateix mirar un ocell al llibre, que observar-lo a uns metres i aprendre a reconèixer-lo. Posar una menjadora i alimentar-los cada dia. O imagineu-vos fent el seu seguiment de creixement amb una caixa niu amb càmera… i que els xiquets i xiquetes puguen observar des del monitor de l’escola!

Mireu quin vídeo hem creat amb l’ajuda de l’alumnat per llençar la idea d’aquest projecte:

I ara que ja en sabem un poc més… anem per feina!!
Per començar el projecte pels peus, necessitem una imatge que el represente. Per això, s’ha presentat aquesta setmana el concurs per dissenyar el logotip del projecte. Adjunt a la publicació podeu trobar les bases.

Us animem a participar des de l’inici en aquest projecte que, amb el temps, implicarà tota la comunitat educativa en aquesta tasca encoratjadora de ser el motor de canvi de la societat a través de l’educació.

ACCESSOS DIRECTES