Nou projecte a l’Hortet Escolar

Comencem nou curs i, amb ell, nova temporada al nostre hort escolar ubicat a Fons Salutis. Com en els darrers anys, els protagonistes d’aquest nou projecte seran els alumnes de 1r d’ESO, els quals es mostren ben entusiasmats per l’oportunitat que se’ls presenta d’aprendre i adquirir experiència agrícola amb les activitats que els hem preparat enguany. De moment, al llarg del darrer mes de setembre tan sols hem pogut fer una xicoteta presa de contacte amb la que serà la nostra parcel·la de treball, encara a l’espera de poder treballar-la. Però ja hem tingut ocasió de participar en algunes activitats, tant a Fons Salutis com a classe. Així, hem pogut aprendre el nom i funcions d’algunes eines del camp i hem pogut treballar fitxes al voltant dels noms i propietats d’algunes hortalisses que conrearem enguany. Però… millor que ens ho conten ells:

– Què volem fer aquest curs en l’Hort:

Andreu Esteve: “Volem fer moltes coses. Plantar hortalisses, cuidar l’hort, matar les males herbes i aprendre moltes coses del hort. Volem plantar: cogombres, cebes, alls, maduixots, pimentons, safanòries, enciams, remolatxes i pèsols, cols, creïlles i més coses”.

Paula Esteve: “M’agradaria que treballant i esforçant-nos aconseguim cultivar un hort molt verd, amb moltes flors i fruits, net i fet per tots els de la classe. A més a més, m’agradaria que aprofitarem al màxim cada sessió de treball i veure-ho com una oportunitat d’aprendre moltes coses treballant en equip junt als teus companys i gaudint del aire lliure”.

Marc Gascó: “Volem aquest any fer a l’hort molts aliments per menjar-los tots els de la classe, i ens n’anem contents a casa, i el més segur és que els aliments estiguin molt bons perquè així tots estaran orgullosos de nosaltres, per fer el millor hort del mon i les millors hortalisses del món. De tant de pensar tinc molta fam”.

Victòria López: “Volem renovar l’hort perquè està ple de herbes i males plantes, volem collir hortalisses i fruites i poder menjar-nos-les totes, però per aconseguir això tenim que treballar en equip, per poder acabar de plantar les nostres hortalisses i fruites per menjar-nos-les tota la classe”.

– Quines feines hem fet fins ara:

Mireia Borràs: “De moment a l’hort no hem fet ninguna feina, però sí que hem aprés molt! Primer hem anat a veure el terreny, hem fet un croquis de l’hort i hem pensat aliments que podem cultivar. També hem aprés noms de moltes ferramentes del camp i com s’utilitzen, i hem vist les parts de la flor. De moment no hem cultivat res, però quan ho fem segur que es queda un hort preciós!”.

Andrea Garcia: “Doncs el que hem fet fins ara en l’hort és, primer fer a la llibreta un plànol, dibuixat per nosaltres de l’hort, per poder saber on estan les coses i llocs, i ensenyar als nostres pares com es l’hort, també hem apuntat els noms de les eines, que s’utilitzen per a l’hort, i les seus funcions a la llibreta, que ens digué el iaio de Mireia al hort. I per últim, conèixer més l’hort, per saber el que tenim per ara”.

Joan Gimeno: “Hem après moltes coses sobre el camp, també sabem diferents tipus de cultius, també sabem totes les ferramentes del camp i per a que serveixen, ho tenim tot apuntat a la llibreta, sabem molta informació, ara sols falta començar a treballar”.

Laia Sanchis: “Fins ara hem vist com era l’hort, com estava, i com les males herbes s’estaven apoderant de la terra bona. El llaurador que ha vingut, Pepe Borràs, ens ha explicat varies ferramentes que s’utilitzen a l’hort i ens hem ensenyat moltes coses i totes les hem escrit a la llibreta i ens hem ensenyat un poc de cada ferramenta. M’ha agradat molt totes les feines que hem fet fins ara perquè tot és molt divertit i m’ho passe molt bé”.
ACCESSOS DIRECTES