
Primària

L’alumnat ocupa un lloc central en tot procés d’ensenyament-aprenentatge.
És l’alumnat qui va construint el seu propi aprenentatge mitjançant propostes en les quals recorre a materials manipulables per a descobrir continguts, a través de la presa de decisions, cooperació, etc.


Què treballem amb les
xiquetes i xiquets?
Hem implantat metodologies didàctiques innovadores que inclouen l’aprenentatge cooperatiu, els projectes interdisciplinaris, l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, i la pràctica de l’educació inclusiva a l’aula.
Entre aquestes propostes destaquem:
Aprenentatge partint de la manipulació: utilitza la manipulació de diferents materials per a arribar a l’abstracció d’un contingut des d’allò concret.
Aprenentatge cooperatiu: proposa un conjunt d’activitats que propicien la interacció de la persona-col·lectiu amb el medi, amb els companys o el docent.
Teoria de les intel·ligències múltiples: busca adquirir destreses vinculades al desenvolupament natural i real de les situacions del dia a dia per a aconseguir capacitats que aporten a l’individu flexibilitat i creativitat a l’hora fer front a nous reptes.
Aprendre a pensar: mostra nombroses formes d’aconseguir la millora del procés de “pensar”. L’objectiu final és l’aprenentatge real, el profund i significatiu, el transferible a altres facetes de la vida quotidiana. Això és possible amb el bon maneig del pensament analític, crític i creatiu.
Què aconseguim?
- Relacionem les activitats d’aprenentatge amb la vida de l’alumnat.
- Fomentem l’esforç com a element essencial del procés d’aprenentatge i de responsabilitat en l’estudi, així com actituds de confiança en si mateix, sentit crític, iniciativa personal, curiositat, interés i creativitat en l’aprenentatge i esperit emprenedor.
- Fem treballs i presentacions a nivell individual, així com en equip, que suposen l’elaboració d’un producte significatiu a partir de la cerca, selecció i organització d’informació, mostrant habilitat per a treballar tant individualment com de manera col·laborativa.
- Incloem exposicions o debats prèviament preparats en l’activitat quotidiana de l’aula.
- Avaluem les pràctiques orals de la resta, amb l’objectiu de fer explícites les mancances i el progrés de l’alumnat i que aquest, al seu torn, siga capaç de reconéixer les seues dificultats per a millorar-les.
- Integrem les tecnologies a l’aula per a analitzar discursos i debats audiovisuals i avaluar discursos propis i aliens gravats i projectats.
- Els agrupaments són flexibles i adaptats a la tasca que cal fer. S’ha de valorar el treball en grup, generant actituds de cooperació i responsabilitat tot assumint cada membre el rol corresponent dins del grup, acceptant les diferències amb respecte i tolerància cap a les idees i les aportacions alienes.
- Disposem d’un racó de comprensió lectora amb recursos variats que puguen ser d’interés per a l’alumnat (còmics, revistes divulgatives, obres de ficció de temes variats, etc.) que puguen ser usats per l'alumnat que haja finalitzat les tasques assignades a manera d’activitat d’oci.
- Reforcem els mecanismes que permeten a l’alumnat diferenciar i utilitzar els diferents gèneres discursius apropiats per a cada context (familiar, personal, acadèmic, social).


Com ho aconseguim?
La concreció del currículum s’orienta a la consecució dels fins següents:

Adaptem el currículum
i els seus elements a les necessitats de cada alumne i alumna, de manera que es proporcione una atenció personalitzada i un desenvolupament personal i integral de tot l’alumnat.
Desenvolupem bones pràctiques
que afavoreixen un bon clima de treball i la resolució pacífica de conflictes, així com les actituds responsables i de respecte pels altres.
Incentivem valors
com el respecte, la tolerància, la cultura de l’esforç i la superació personal.
Tecnologia
Utilitzem les tecnologies de la informació i de la comunicació com a recurs didàctic habitual.
Material didàctic propi
Elaborem materials didàctics orientats a l’ensenyament i l’aprenentatge basats en l’adquisició de competències.
La llengua
Fem ús del valencià, el castellà i les llengües estrangeres com a llengües vehiculars d’ensenyament, valorant les possibilitats comunicatives de totes elles.
Cultura
Aprofundim en aspectes propis d’història al currículum en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, i especialment pel que fa a la història, la geografia, l’entorn natural i el patrimoni artístic i cultural.
Formació permanent
Basem la pràctica docent en la formació permanent del professorat, la innovació educativa, l’ús de metodologies didàctiques innovadores i l’avaluació de la mateixa pràctica.
Aquestes famílies ja
són MAUX
Serveis i Extraescolars
Equip formatiu

Pili Viel
PT
Pau Blanco
Primària
Pepe Braco
Educació Física
Pilar Contreras
Primària
Ana Espert
Primària
Sara Garcia
Primària
Jordi Miravet
Primària
Júlia Oltra
Música
Vicen Oroval
Primària
Gemma Pellicer
Primària
Anna Piedra
Primària
M. José Ramírez
Anglés
Débora Garrote
Audició i Llenguatge
Clara Esteve
Primària

En què podem ajudar-te?
Deixa’ns un missatge i ens posarem en contacte amb tu.


En què podem ajudar-te?
Deixa’ns un missatge i ens posarem en contacte amb tu.

