ROBÒTICA EDUCATIVA

El Col·legi Maria Auxiliadora estrena aquest curs el projecte “Robòtica educativa” en tots els seus nivells educatius de la mà de Robotix Hands on Learning, una empresa especialitzada en aquest camp.

La robòtica educativa és una metodologia educativa que utilitza els robots i la programació per fomentar l’aprenentatge actiu i significatiu de l’estudiantat. Mitjançant l’exploració, el disseny i la construcció de robots, els i les estudiants adquireixen habilitats en ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques (STEAM), a la vegada que desenvolupen competències socials, resolució de problemes, pensament crític i la creativitat. 

La robòtica educativa promou la participació activa de l’estudiantat i l’anima a convertir-se en agents actius del seu aprenentatge, mentre experimenten i troben solucions a reptes reals i simulats. És una eina potent per a estimular la motivació, l’engagement i el desenvolupament integral de l’alumnat en l’entorn educatiu.

Amb sols uns mesos d’implantació del projecte, l’interés de l’alumnat per aquest sector s’ha multiplicat, i no troba l’hora de treballar amb aquest material i veure els resultats aconseguits: robots que segueixen patrons, que parlen, que actuen segons l’estímul rebut… I aquest és sols en principi. Des del centre estan segurs que amb aquesta possibilitat i aquest apropament de la ciència i la tecnologia a l’aula des de ben prompte, xiquetes i xiquetes perdran la por a formar-se en estudis d’aquest àmbit.

ACCESSOS DIRECTES